Sommarkurser

Sommarkursen 2020 blir 5 juli - 12 juli

En dag i Kejsar Maximilians liv


Bargemon 5 - 12 juli 2020


Vi har en lång tradition att sprida Tidig Musik till sångare och musiker på olika stadier. Nästa års kurs blir den 5 - 12 juli med temat En dag i Kejsar Maximilians liv. Kejsar Maximilian från det Habsburgska riket var en verklig kulturmagnet, som samlade de dåtida kompositörerna vid sitt hov i Augsburg. Heinrich Isaac och Ludwig Senfl är bara ett par kompositörer som kan nämnas. Denna musikaliska storhetstid fortsatte även efter Maximilians död 1519. Man ville visa upp det Habsburgska väldets makt med praktmusik!


I årets sommarkurs tänker vi i musiken återskapa något av det som kunde hända en dag i Kejsar Maximilians liv. Det finns utrymme för musik av olika slag. Kyrkomusik blandas med dansmusik och kärlekssånger. Allt kunde rymmas i kejsarens liv. - Som vanligt håller vi till i Château du Reclos omgivet av en praktfull natur. Där får vi repetera, äta provensalsk mat och umgås. Frukosten är kontinental och boendet är enkelt men charmigt. En utflyktsdag ger oss möjlighet att komma till havet och sedan uppleva något av den lokala kulturen.
Fakta om kursveckan


Bargemon ligger ca 10 mil väster om Nice i de provensalska bergen. För att komma dit kan man antingen flyga eller åka tåg till Nice. Vi ordnar en transferbuss från terminal 1 på flygplatsen i Nice söndag 5 juli kl 14 (30 € enkel resa) . Om man vill ta en långtur med bil och uppleva Europa kan det vara ett alternativ.


Kursstart söndag 5 juli kl 16. Hemfärd med transferbuss kl 09 söndag 12 juli. Boka inget plan före kl 11:30 på avresedagen!


Helpension, noter, utflykt och avslutningsfest ingår i kurskostnaden. Man anmäler sig genom att sätta in 600 kr till Englunds Tidig Musik, Plusgiro 27 01 37-3 eller bankgiro 651-0051. Uppge om du tänker sjunga eller spela (eller både och).

Är det någon mat du inte tål?


Försäkringar. Se över dina försäkringar! Blått EU-hälsokort är nödvändigt.


Kontakt: Englunds Tidig Musik (www.tidigmusik.se). Mobil 076 29 529 89 (Gunnar),

0739 03 39 68 (Barbro). e-mail: englunds@tidigmusik.se


Kursvärdinna: Barbro Englund


Lärare:

Gunnar Englund, kör med instrument

Kjell Frisk, Instrumentalister och blandade grupper

Catherine Frisk Grönberg, sångpedagogik, grupper

Gabriel Gumucio, kör och grupper

Jan Johansson, luta,blandade grupper, musikhistorisk bakgrund


Kursavgift inkl. helpension (Betalas kontant vid ankomsten):

Enkelrum 890 € (mindre rum 820 €)

Dubbelrum 770 €

Fler än två i ett rum 740 €

Logement 710 €

Rum utanför slottet 530 € (Kurs, måltider och alla arrangemang)


Välkommen till årets sommarkurs i Bargemon!